2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hárshegyi Frigyes május 7-ig vezeti az OTP Bank Romániát. Utódja Diósi László lehet

2007. április 20. 10:52, utolsó frissítés: 10:52

Az OTP Bank Románia Rt. igazgatótanácsa április 19-iki ülésén bejelentették, hogy Hárshegyi Frigyes vezérigazgató határozott idejű munkaszerződése május 7-én lejár, utódjának Diósi László eddigi lakossági vezérigazgató-helyettest javasolják a közgyűlésnek - közölték a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

A közlemény szerint az OTP Bank száz százalékos tulajdonában lévő román pénzintézet vezető testülete több napirendi pontot, egyebek mellett személyi kérdéseket is tárgyalt.

Pongrácz Antal, az OTP Bank Románia igazgatótanácsának elnöke, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese bejelentette, hogy Hárshegyi Frigyes május 7-étől más, fontos megbízatást kap.

A nemzetközileg elismert pénzügyi szakember elnöki főtanácsadóként a jövőben aktív közreműködője lesz annak az átalakításnak, amely az OTP Csoport jelenleg 8 országban működő érdekeltségeinél programszerűen zajlik, ezzel egyidejűleg a külföldi kormányzati kapcsolatokért is felel majd - áll a közleményben.

Hárshegyi Frigyes 2005 tavaszától volt vezérigazgatója a romániai pénzintézetnek, amely az elmúlt közel két év alatt üzlet- és üzemvitelében komoly fejlődést mutatott fel, jelentős hálózatbővítést, termék- és szolgáltatásfejlesztést, nagy ívű piaci expanziót valósított meg.

A személyi változásra vonatkozó végleges határozatot az OTP Bank Románia április utolsó harmadában sorra kerülő rendkívüli közgyűlésen hozza meg.

Ugyancsak a rendkívüli közgyűlés határoz majd az új irányítási formáról is, ugyanis a romániai jogszabályi környezet mára lehetővé tette a Bulgáriában alkalmazott modell adaptálását, amely szerint a legfőbb tulajdonosi irányító testület a felügyelő bizottság, az igazgatótanácsot pedig a helyi menedzsmenttagok alkotják. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS