2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pro Democratia: a felfüggesztés a posztkommunizmus csődje

2007. április 20. 15:44, utolsó frissítés: 16:55

"Távol áll az egymást korlátozó hatalmi ágak elvének érvényesülésétől az államfő április 19-i felfüggesztése" – így kommentálja a csütörtökön történteket a Pro Democratia (APD) nemkormányzati szervezet. "Nyugtalanítóan megnőtt a kockázata annak, hogy a politikai szakadás tovább szélesedik, az intézmények tekintélye összeomlik, illetve erőteljesebbé válik a romániai társadalom megosztottsága" – áll a közleményben.

"A konszenzus visszautasítása és a közvetítés hiánya az ideológiai vitát botránnyá változtatta. Mivel a pártok képtelenek doktrínák mentén felépíteni magukat, így a konfliktusok kiélezésére helyezik a hangsúlyt. A romániai átmenet erkölcsi elmaradottságai megbosszulják magukat" – áll a szövegben.

Amennyiben előrehozott elnökválasztás lesz, az ugyanannak a módosításra szoruló választási törvénynek az alapján fog lezajlani, melynek hiányosságaira az APD még 2004 őszén figyelmeztetett. Ha a játékszabályok továbbra is változatlanok maradnak, ezután is nyitva áll a csalás, a duplán szavaztatás lehetősége, állapítja meg a szervezet. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS