2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

MCSMSZ-tisztújítás: Solomon Adrián az új elnök

2007. április 21. 16:24, utolsó frissítés: 16:31

Solomon Adriánt választotta a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ) elnökévé a bákói közgyűlés. Az elnök – aki korábban a gazdasági ügyekkel foglalkozott a szövetségen belül – Róka Szilviát követi a tisztségben. A korábbi elnök ugyanis tanulmányai befejezése, valamint személyes okok miatt nem vállalt tovább mandátumot.

Solomon Adrián mellett László Valerica és Szarka Felicia látja majd el az alelnöki tisztséget. Mindketten korábban is tevékenykedtek a szövetségnél, László Valerica pályázati felelős volt, Szarka Felicia pedig tanít, ám jelezte, hogy szívesen részt venne a szövetség adminisztratív ügyeiben is – tájékoztatta a Transindexet a frissen megválasztott elnök.

Solomon elmondta, kérésére Hegyeli Attila továbbra is vállalta az oktatási felelősi feladatot, mivel nem volt másik jelölt. A kulturális felelős továbbra is Nyisztor Ilona, a szociális felelős Solomon Mária. Az ifjúsági felelős Polgár László lett; neki többek közt az is a feladata lesz, hogy a csángószövetség ifjúsági programját kidolgozza, és bevonja a szövetség tevékenységébe a csángó falvakban és Budapesten élő fiatalokat. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS