2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megbízást kapott az Erdély FM létrehozására Kelemen Attila

2007. április 23. 11:37, utolsó frissítés: 12:30

A Janovics Jenő Alapítvány pénteki, Marosvásárhelyen tartott kuratóriumi ülésén Kelemen Attila, a Transindex volt felelős szerkesztője megbízást kapott, hogy kezdje meg a szerkesztőség toborzását és indítsa be az erdélyi magyar rádió projektet.

„Úgy érzem, most már átléptünk az intézményépítés fázisába. A következő két-három hónapban megtörténik a felszerelés megvásárlása, a szerkesztőség kialakítása – tizenhét állást hirdettünk meg. Júniusban várható, hogy az Erdély FM műsorai a partnerrádiók frekvenciáin megszólalnak. Megszületett a műsorterv, a koncepció, most már meg kell valósítani” – tájékoztatott Nagy Zsolt, a Janovics Jenő Alapítvány elnöke.

„Az én elképzelésem szerint olyan tömegmédiát kell kialakítanunk, amilyen még nem volt az erdélyi magyar közéletben. Nemcsak fogyaszthatónak kell lennie, hanem értelmesnek is, hiszek abban, hogy a kettő nem zárja ki egymást. Ugyanakkor az Erdély FM-nek erős társadalmi integratív szerepet szánok, tehát nemcsak műsorgyártásban gondolkodom” – mondta Kelemen Attila, az Erdély FM projektvezetője.

>> Bővebben a rádióról itt: Erdély FM - gyakori kérdések >>

A kuratórium ülésén egyöntetűen megszavazták a rádió költségvetését – amikor rákérdeztünk ennek nagyságára, csak annyit árult el Nagy Zsolt, hogy a 2007-es év költségvetésének egyharmadát a Janovics Jenő Alapítvány, kétharmadát pedig a Communitas Alapítvány biztosítja. (mcti hírlevél/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS