2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Romániában is terjeszkedne a Capital Group vagyonkezelő

2007. április 23. 16:32, utolsó frissítés: 16:32

Több jelentős megbízás megszerzésével számol már az idei év első felében a Capital Group Zrt. - mondta el a Világgazdaságnak Szabados Krisztián, a cég egyik alapító tulajdonosa és a Political Capital ügyvezető igazgatója. Emellett profilbővítésben és regionális terjeszkedésben is gondolkodik a cégcsoport. A Capital Group tevékenységét szeretnék kiterjeszteni Szlovákia, Románia és Lengyelország területére is.

A vagyonkezelést végző Capital Group Zrt. birtokában van jelenleg a Privy Council PR-ügynökség, a Political Capital politikai tanácsadó cég, a lobbitevékenységgel foglalkozó GPS Capital Kft., a hírportált üzemeltető Hírszerző Kft., illetve csekély tulajdonrészük van a Capital Research közvélemény-kutatással foglalkozó vállalatban.

A cégcsoport árbevételének nyolcvan százaléka magánvállalatoktól származik, a maradék a közszférából - önkormányzatoktól, minisztériumoktól és politikai pártoktól. Szabados Krisztián elmondta, hogy tavalyi árbevételük csoportszinten meghaladta a hárommillió dollárt, forgalmuk 2005-ben elérte az 1,6 millió, 2006-ban a hárommillió dollárt. A Privy Council főként a pénz-, tőke- és ingatlanpiaci szereplőket látja el kommunikációs tanácsokkal.

A cégcsoport bevételeinek több mint 75 százalékát a Privy Council tevékenysége adja. A Political Capital ügyfelei közé tartozik az MDF, a párt számára a 2004-es EP-kampány óta nyújtanak politikai tanácsadást. A lobbitevékenységet igénybe vevő jelenlegi ügyfelekről Szabados Krisztián nem kívánt nyilatkozni. (világgazdaság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS