2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Eckstein: az RMDSZ bízza a választókra, hogy Băsescu ellen szavaznak-e vagy sem

2007. április 26. 14:22, utolsó frissítés: 14:22

Az RMDSZ hibát követ el, amikor szavazóit arra kéri: ne támogassák a felfüggesztett államfőt a leváltásáról szóló népszavazáson – nyilatkozott Eckstein-Kovács Péter mai sajtótájékoztatóján. A szenátor emlékeztetett arra, hogy a szövetség a közelmúltban honatyái saját belátására bízta, hogyan szavaznak Băsescu felfüggesztéséről.

Ugyanígy a választók saját belátására kell bízni azt, hogy miként voksolnak – mondta Eckstein, aki szerint az RMDSZ újból abba a hibába eshet, mint a 2004-es választásokon, amikor nyíltan elkötelezte magát a PSD mellett. “Meglátjuk, mi lesz a döntés következménye, de nem jó vesztes csatába vinni a szavazókat” - sommázott Eckstein.

Markó Béla a tegnapi Állandó Tanács-ülés után nyilatkozott úgy, hogy ugyan nem mondják meg választóiknak, hogyan szavazzanak, de a kampány ideje alatt kifejtik, hogy nem támogatják Băsescut, illetve azt a demokrácia- és köztársaság-ellenes koncepciót, amely felé – az RMDSZ értelmezése szerint – a Demokrata Párt korábbi elnöke taszítja az országot. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS