2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Idén 184 millió eurót fordít a kormány az észak-erdélyi autópálya építésére

2007. április 27. 16:49, utolsó frissítés: 16:49

Az idén 184 millió eurót fordít a román kormány az észak-erdélyi autópálya építésére - ezt Călin Popescu-Tăriceanu miniszterelnök jelentette be pénteken. A kormányfő reméli, hogy a Brassó és Bors között épülő, 415 kilométer hosszú autópálya kivitelezőjének, az amerikai Bechtelnek sikerül tartania a határidőket, és bebizonyítja: van kapacitásuk arra, hogy a vállalt ütemben dolgozzanak.

Korábban a közlekedési miniszter élesen bírálta az amerikai vállalatot amiért túlságosan lassan halad az autópálya-építés. Radu Berceanu, a közben április elején leváltott tárcavezető kijelentette, hogy a munkaritmus felgyorsítása nélkül előfordulhat, hogy 2013 helyett csak 2017-ben vagy 2018-ban készül el az autósztráda.

A miniszteri bírálatok nem maradtak hatástalanul, ugyanis a Bechtel szóvivője csütörtökön bejelentette: az előzetesen rögzített határidő, 2010 februárja helyett már jövőre elkészülhet az autópálya Kolozs megyei Torda és Gyalu közötti szakasza. Ez annak köszönhető, hogy a Bechtel munkásai az idei év első négy hónapjában a tervezetthez képest 75 százalékkal teljesítették túl az ütemtervet. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS