2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gázüzemű Logant dob piacra a Renault – kevésbé fogy a Dacia Romániában

2007. április 27. 18:17, utolsó frissítés: 18:17

Cseppfolyósított PB-gázüzemű Logan modellt dob piacra májusban a Dacia Renault. A gyárilag szerelt probánbután-gázas meghajtással előbb a négyajtós, benzines Logan-modelleket lehet megvásárolni, majd a kombiváltozatot (MCV, Multi Convivial Vehicle). A gyártó adatai szerint vegyes, gáz- és benzinmeghajtással körülbelül 1600 kilométert futhat az autó egy tankolással.

A Logan amúgy kevésbé fogy a romániai piacon, mint korábban: az utóbbi háromhavi adatok szerint a Dacia Renault eladásai körülbelül 30 százalékkal visszaestek; ám ezzel együtt továbbra is a francia-román vállalat piaci részesedése a legnagyobb. Az autóforgalmazók szakmai szervezetének közlése szerint a Dacia január és március között 18 ezer 487 darab autót adott el, ami durván kétharmada a tavalyi volumennek.

A Dacia exportja viszont 26,9 százalékkal bővült az első negyedévben: Észak-Afrikában, Közép-Kelet-Európában, Oroszországban és Törökországban 4,9 százalékkal több Logan fogyott, mint tavaly ilyenkor. Az orosz piacon idén 67,5 százalékkal több Logant sikerült a Renault-nak eladnia, mint tavaly. (libertatea, hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS