2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nemzetközi lobbicéget bízott meg Románia az amerikai vízummentesség érdekében

2007. május 01. 12:14, utolsó frissítés: 13:01

Magyarország és Románia – öt másik EU-tagállammal koordinálva – többek között egy lobbicéget bízott meg annak érdekében, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban sikerüljön elérni az amerikai vízummentességet – mondta Odze György, a magyar külügyminisztérium szóvivője kedden az MTI-nek.

A céget az amerikai szabályoknak megfelelően pályáztatás útján választották ki. Odze hangsúlyozta, hogy nem ez az egyetlen eszköz, amivel el kívánják érni a vízummentességet. A lobbicég díjairól a szóvivő nem tudott nyilatkozni, azt azonban elmondta, hogy "nem lesz akkora összeg, ami megterhelné a magyar költségvetést".

A prágai külügyminisztérium szóvivője hétfőn azt nyilatkozta: a pályázaton kiválasztott Dutko Worldwide tanácsadó cég arra kapott megbízást, hogy kapcsolatot tartson fenn washingtoni kongresszusi képviselőkkel és közreműködjön egy olyan törvény kongresszusi elfogadtatásában, amely vízummentességet biztosítana az érintett EU-országoknak, vagyis Romániának, Magyarországnak, Csehországnak, Litvániának, Lettországnak, Lengyelországnak és Szlovákiának. A Cseh Köztársaság havonta 5 000 dollárt fog fizetni a szolgáltatásért. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS