2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A BCR-nek köszönhetően nőttek az Erste bevételei

2007. május 01. 12:29, utolsó frissítés: 12:30

Az Erste Bank osztrák pénzügyi csoport idei első negyedévi adózott eredménye 25%-kal haladta meg a tavalyi első negyedévit, elérve a 302 millió eurót, amiben a jelentések szerint jelentős része volt romániai bankjának, melyért a múlt évben az Erste 3,75 milliárd eurót fizetett.

A Román Kereskedelmi Bank (BCR) 44,3 millió euróval járult hozzá a negyedéves eredményhez és a teljesítmény alapján az osztrák bank vezetősége úgy látja, hogy biztosítani tudja a profit hasonló arányú növekedését a pénzügyi csoportnak a teljes 2007-es évre.

A banknak az ügyletekből származó negyedéves bevétele 37%-kal, kamatbevétele – ami az első számú bevételi forrás – 25%-kal nőtt, a díj- és jutalékbevétel 28%-kal. Ugyanakkor az adminisztratív kiadások növekedési aránya 26% volt.

A tavalyi év egészében az Erste 30% feletti adózott eredményt ért el, meghaladva az egész évre tervezett " legalább 20%-os" eredmény előrejelzését. Ebben elsősorban a magyarországi és a romániai teljesítmény játszott közre – értékelték. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS