2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Túszul ejtettek Nigériában egy romániai oljakitermelő munkást

2007. május 03. 18:22, utolsó frissítés: 18:22

Elraboltak hat munkást egy nigériai kőolajfúró-toronyról: a túszul ejtett dolgozók között egy román állampolgárságú vendégmunkás is van egy ausztrák, egy brit, két horvát és egy lengyel között. Minderről az olasz olajtársaság, az ENI informálta a Reuters hírügynökséget.

A Niger Deltájának Felszabadításáért Mozgalom nevű szervezet bejelentette: a túszokat hamarosan elengedik, mert eredetileg nem szándékoztak elrabolni őket, csak a körülmények kényszerítették erre a csoportosulást.

A csütörtöki eset a harmadik a romániai vendégmunkásokat érintő incidensek sorában. Október 3-én egy, az olajkitermelésen dolgozó mérnököt, Emil Neagut rabolták el fegyveresek a Niger folyó deltavidékén. A román állampolgárságú szakember 18 napot töltött fogságban négy brit, egy indonéziai és egy malajziai kollégája társaságában.

Nigériában gyakori az emberrablás: vagy a váltságdíj reményében szokás lekapcsolni a külföldieket, vagy a kőolajtartalékok igazságosabb elosztásáért harcoló csoportok ejtenek túszokat. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS