2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu: "Az akotmánybíróság döntését nem szokás kommentálni"

2007. május 03. 18:33, utolsó frissítés: 18:33

A kampányközpontjából távozó Traian Băsescu újságírói kérdésre kifejtette, "az akotmánybíróság döntését nem szokás kommentálni", így neki sincs más választása, mint elfogadni a helyzetet úgy, ahogy van.

A felfüggesztett elnök egyik korábbi nyilatkozata szerint visszavonul a politikai életből, amennyiben ügye elbukik a népszavazáson.

Mikor az újságirók csütörtök délután erre emlékeztették, Traian Băsescu csak úgy reagált: egyelőre csak egy alkotmánybírósági határozatról van szó, semmi többről. Pár nappal parlamenti felfüggesztése előtt az államfő azt nyilatkozta, "öt percen belül" lemond, ha a törvényhozás ellene szavaz; majd meggondolta magát.

A taláros testület ma nem találta alkotmányellenesnek a népszavazási törvény módosítását, mely szerint a referendumon megjelenők egyszerű többsége is elegendő az államfő végleges menesztéséhez. Jogász-szakértők szerint mivel a módosításnak nem lehet visszamenőleges hatálya, Băsescu felfüggesztéséről még a korábbi, szigorúbb szabály szerint kell véleményt mondaniuk a választóknak. (newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS