2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Július 5-ig várja a Daewoo vevőit a privatizációs ügynökség

2007. május 04. 17:25, utolsó frissítés: 17:25

Az Automobile Craiova aurtóalkatrész-gyár többségi részesedése iránt érdeklődő befektetőknek július 5-ig kell benyújtaniuk pályázatukat, közölte az AVAS, az állami vagyonügynökség pénteken.

Április végéig az AVAS három nem kötelező érvényű szándéklevelet kapott az Automobile Craiovára az amerikai General Motorstól, a Fordtól és az orosz JSC Russian Machinestól, a GAZ autógyár főrészvényesétől, Oleg Gyeripaszka egyik érdekeltségétől.

A kormány 95 százalékos részvénypakettet kínál most az Automobile Craiovából, az AVAS vagyonkezelő tulajdonában lévő 72,4 százalékot és az állami SIF Oltenia befektetési alap birtokában lévő 22,06 százalékot.

Tavaly augusztusban a csődbe ment dél-koreai Daewoo Motor Co. Ltd átadta a Daewoo Automobile Romania SA részvényeinek 51 százalékát az Automobile Craiovának. Az 51 százalékos tulajdonrészt 39 millió euróért vásárolta vissza az állam a Daewoo autógyártól, és átvállalta a társaság 7,8 millió eurós adósságát is. Az 1994-ben a Daewoo részvételével alapított közös vállalat 2000 óta egyre súlyosabb nyereségességi problémákkal küzdött. (mti/rompres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS