2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

25 ezres Băsescu-tüntetés Konstancán: mondjanak le a 322-ek!

2007. május 07. 11:03, utolsó frissítés: 11:05

A helyi csendőrség becslése szerint körülbelül 25 ezren vettek részt azon a Băsescu-párti tüntetésen Konstancán, ahol maga a felfüggesztett államfő is felszólalt. A piros pulóverbe öltözött politikus arról beszélt, hogy az eltávolítására szavazó 322 honatya lemondását fogja kérni a május 19-i népszavazás után.

Băsescu mellett jelen volt a PD elnöke, Emil Boc és három volt miniszter: Vasile Blaga, Anca Boagiu és Monica Macovei; és az elnöki hivatal volt vezetője, a botrányhős Elena Udrea. A nagygyűlésen megjelentek a PNL-ből kivált PLD vezetői is, vagyis Theodor Stolojan, Valeriu Stoica és Cristian Boureanu. A riporterek a tömegben kiszúrták az államfő kisebbik lányát, Elenat, aki Nem az elnök felfüggesztésére feliratú pólóban jelent meg az Ovidiu téren tartott tiltakozáson.

Amikor Băsescu a 322 parlamenti tagról beszélt, a tömeg kórusban tolvajokat kiáltott. A felfüggesztett elnök többek között arról beszélt, hogy négy pártelnök, Mircea Geoană, Dan Voiculescu, Călin-Popescu Tăriceanu és Corneliu Vadim Tudor három hónapja azt hangoztatja, hogy az államfő megsértette az alkotmányt, de nem képes megnevezni a szóban forgó szakaszt az alaptörvényből.

Băsescu a sajtó egy részét azzal vádolta, hogy a felfüggesztését keresztülvivő politikusokat pártolva "becsapják a román választóközönséget". (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS