2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem kampányol Băsescu mellett az MPSZ: csak azt kéri, szavazzanak mellette

2007. május 08. 10:40, utolsó frissítés: 10:40

Nem folytat kampányt Traian Băsescuért, hanem csupán felhívja a választóit és szimpatizánsait, vegyenek részt a május 19-i népszavazáson, és az államfő maradása mellett foglaljanak állást – közölte a Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) sepsiszéki szervezete nevében Gazda Zoltán elnök.

Gazda javasolni fogja a helyi szervezet vezetőségének, hogy ne szervezzenek kampány-akciókat, hanem csak közvetítsék a választók felé a Băsescu támogatására buzdító üzenetet. „Valószínűleg személyesen szólítjuk meg az embereket, hogy vegyenek részt a népszavazáson és Traian Băsescu mellett voksoljanak" – mondta Gazda.

Ugyanakkor nem értett egyet azzal, hogy a támogatás feltétel nélküli legyen. Szerinte a Demokrata Párnak (PD) változtatnia kellene hozzáállásán a magyar közösség kérései kapcsán.

Gazda szerint a PD Kovászna megyei vezetősége hibázott, amikor kijelentette, hogy nem működik együtt az MPSZ-szel a referendum-kampányban. „Úgy vélem, a demokraták rosszul számították ki lépéseiket, mivel világos, hogy Háromszéken nincs nagy támogatottságuk, tehát a magyar választókra is szükségük van" – mondta Gazda. (szabadság)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS