2019. november 17. vasárnapHortenzia, Gergő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Blue Air és Wizz Air-csata a romániai piacon: melyik lesz a vezető fapados?

2007. május 08. 14:49, utolsó frissítés: 14:49

Az olcsó jegyes légitársaságok hazai piacának vezető helyéért csatázik a Blue Air és a Wizz Air. A Wizz Air jövő nyárra meg akarja előzni vetélytársát. A Blue Air – miután három évig szinte egyeduralmat élvezett ezen piacon Romániában – az idén komoly vetélytárssal néz szembe. A magyarországi központú Wizz Air jövőre ugyanis utasainak megduplázását tűzte ki célul.

A Wizz jelenleg a romániai piac 27,3 százalékát birtokolja, de 2008-ban már egymillió utas szállítására számítanak. Idén 500 ezer utast várnak.

A Wizz Air szóvivője, Kázmér Natasa közlése szerintidén októbertől bővítik romániai járataik számát, akkortól pármai, valenciai és liverpooli járatokat is indítanak. Az igazgató szerint optimista terveiket alátámasztja, hogy a romániai piac nagyon kezdetleges szakaszban van, ezért a következő néhány évben rohamos fejlődés várható.

Kétségekkel fogadta ugyanakkor a jelenleg 70 százalékos piaci részesedéssel rendelkező Blue Air vezetősége a vetélytárs terveit. A cég egyik vezetője, Florentina Ivan szerint igaz, hogy a román piac rohamosan fog növekedni, de ez nem csak egy, hanem valamennyi piaci szereplőnek jól jön. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt három esztendő alatt évről-évre sikerült megkétszerezniük az utasok számát, így a 2007-re tervezett 800 ezerről 2008-ban is várhatóan egymillió 600 ezerre nő ügyfeleik száma. (adevărul)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS