2020. február 19. szerdaZsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tovább nyílhat a magyar munkaerő-piac Románia irányába

2007. május 09. 10:05, utolsó frissítés: 10:05

További nyitás is elképzelhető a magyar munkaerő-piacon Románia és Bulgária irányában, azt követően, hogy Magyarország megvizsgálja a féléves tapasztalatokat – mondta Göncz Kinga magyar külügyminiszter az MTI-nek kedden, miután beszámolót tartott az Országgyűlés európai ügyek bizottságának ülésén.

"Amikor azt mondtuk, hogy több mint kétszáz foglalkozás esetében nyitjuk ki a munkaerő-piacot, akkor azt is mondtuk, hogy félévente felülvizsgáljuk. Még nem lehet tudni az eredményeket, de nyilvánvalóan az eredményektől függően elképzelhető további nyitás" – mondta Göncz Kinga a bizottsági ülést követően az MTI-nek. Hozzátette: akár további ötven szakmával is bővülhet a lista. A kérdésben ősszel várható konkrét döntés – tette hozzá a külügyminiszter.

A kormány 2006 december végén jelentette be, hogy Magyarország ütemezetten nyitja majd meg munkaerőpiacát a bolgár és a román munkavállalók előtt; a két ország uniós tagságának első két évében 219 szakmára terjed ki az automatikus engedélykiadás. Azoknak, akik az érintett szakmában szeretnének Magyarországon dolgozni, kérniük kell ugyan munkavállalási engedélyt, de annak megadása automatikus. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS