2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Sorozatos lemondások az igazságügyi tárca élén

2007. május 09. 15:43, utolsó frissítés: 15:43

Tudor Chiuariu igazságügyi miniszter tegnapi felkérése, hogy menesszék tisztségéből Doru Tulust a főügyészség korrupcióellenes osztályának helyettes vezetői tisztségéből, lemondáshullámot indított el az igazságügyi tárcán belül.

A miniszter felkérését követően lemondott Ion Codescu európai üzleti ügyekért felelős államtitkár, Cristi Danilet miniszteri tanácsos, és Laura Stefan, a minisztérium kapcsolattartásért és korrupcióellenes harcért felelős hatóságának igazgatója.

Danilet „az ügyészek lemondatására irányuló nyilvánvaló nyomásnak” nevezte Tulus hivatalból való visszahívását. Az igazgató nyilatkozata alapján az igazságügyi miniszter felkérte őt, hogy ne nyilatkozzon semmilyen sajtóorgánumnak, minekutána Danilet múlt hét folyamán egy országos napilapnak nyilatkozott a témában.

Laura Stefan A Hotnewsnek adott nyilatkozata alapján, arra a következtetésre jutott, hogy ő, valamint az igazságügyi miniszter „valójában mélységesen eltérő dolgokban hisznek”. Az igazgató kedd este folytatott megbeszélést az igazságügyi miniszterrel távozásának okairól. „Számomra érthetetlen, ami tegnap történt” nyilatkozta Laura Stefan, hozzátéve: „mivel fontos dolgokban nem értettünk egyet, ez volt a legjobb megoldás”.

A lemondásokat követően az igazságügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy szerinte a lemondásoknak nincs tiltakozás-jellege. Tudor Chiuariu szerint az igazságügyi tárca keretében dolgozó államtitkár és igazgató személyes okok miatt szakították meg munkaviszonyukat a minisztériummal. (hotnews/szerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS