2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen Hunor: a mi mérésünk szerint a többség nem Băsescu-párti

2007. május 11. 09:20, utolsó frissítés: 10:24

Eckstein Kovács Péter RMDSZ-szenátor felkérésére a kolozsvári Desire Alapítvány május 2-5. között telefonos közvélemény-kutatást végzett, amelynek közzétett eredménye szerint a megkérdezett romániai magyarok 60,5%-a nemmel szavazna az elnök felfüggesztésére, és a válaszadók csupán 39,5%-a menesztené véglegesen az elnököt tisztségéből.

Kelemen Hunor, az RMDSZ kampányfőnöke a Transindex kérdésére úgy értékelte, a Desire Alapítvány felmérése hibás eredményt hozott.

Az elmúlt három-négy hétben fókuszcsoportos felméréseket végeztünk, és ebből az derült ki, hogy a romániai magyarok falun élő rétege, de a városi lakosságnak is valamivel több, mint fele igennel szavazna az elnök lemondatásáról, igaz, a részvétel alig fogja meghaladni az 50%-ot – mondta Kelemen.

Arra a kérdésünkre, hogy véleménye szerint mi az oka annak, hogy a Desire és az RMDSZ-féle mérések ennyire különböző eredményeket hoztak, Kelemen Hunor ezt válaszolta:

Számomra kétséges az, amit a Desire Alapítvány közvéleménykutatás címszó alatt közzétett. Kérdéses lehet a Desire felméréseinek szakmaisága – hogy egy példát hozzak, annak idején az udvarhelyi polgármesterválasztásokon ők az RMDSZ jelöltet hozták ki nyertesnek. Nem ismerjük a Desire-közvéleménykutatás legfőbb elemeit, például azt, hogy hogyan választották ki a megkérdezetteket – magyarázta kételyeit a kampányfőnök.

2004 júniusában Ladányi László RMDSZ-es jelölt ellenében Szász Jenő függetlenként ismét elnyerte Székelyudvarhely polgármesteri tisztségét. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS