2020. július 14. keddÖrs, Stella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Lemondatta a CEC teljes vezetőségét Vosganian

2007. május 11. 14:29, utolsó frissítés: 14:29

Lemondatta a Letét-és Takarék Pénztár (CEC) teljes vezetőségét Varujan Vosganian gazdasági és pénzügyi miniszter – jelentette a The Money Channel gazdasági hírügynökség. A CEC vezetőségének lemondatását a pénzügyminiszter maga jelentette be a pénteki nap folyamán a gazdasági hírtelevizónak.

A miniszter nem indokolta meg döntését, ennek ellenére már ismertette a pénzügyi intézmény vezetői pozíciójának új várományosát. Eugen Rădulescu jelenlegi CEC elnököt, a Román Bankok Társulatának (ARB) elnöke válthatja fel a CEC élén. Az új jelöltet már felkérték a tisztség betöltésére, ő viszont mindeddig nem reagált a felkérésre. A felkéréssel párhuzamosan zajlott a CEC Igazgatási Tanácsának ülése, amely során intézményen belüli új szabályozások születhetnek.

A CEC jelen pillanatban Románia legnagyobb bankjának számít, ezzel együtt pedig az utolsó állami tulajdonban maradt pénzügyi intézménynek. A Letét-és Takarékpénztár tavaly megkezdett privatizációs folyamata annak következtében állt le, hogy a CEC részvényeit megvásárolni akaró külföldi befektető által ajánlott összeget túl kevésnek találta a román kormány. (tmctv.ro/realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS