2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Népszavazás után elfogadhatják a kisebbségi törvénytervezetet

2007. május 14. 15:12, utolsó frissítés: 15:12

Eljárási javaslatokat kért a képviselőház elnöke Bogdan Olteanu a kisebbségi törvénytervezet elfogadása érdekében a parlamenti frakcióktól. A jogszabályt tárgyaló jogi, emberjogi és tanügyi szakbizottságok szavazóképes létszámhiány miatt már hónapok óta nem tudják elfogadni a kisebbségi törvénytervezetet jelenlegi változatában.

Márton Árpád az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője tárgyalást kezdeményezett a parlament szakbizottságainak elnökeivel a kisebbségi törvénytervezet helyzetéről. A megbeszélésen több javaslat elhangzott a törvénytervezet elfogadásának felgyorsítsára többek között, hogy a jogszabályt – az elfogadásához szükséges politikai akarat hiányában – a május 19-i népszavazást követően bizottsági jelentés nélkül a képviselőház ülésének napirendjére kellene tűzni. „Meguntuk, hogy minduntalan összegyűlünk, de soha nincs szavazóképes létszám, és a házbizottságok nem tudnak dolgozni” – nyilatkozta Márton Árpád képviselő.

Az RMDSZ parlamenti frakcióveztője szerint ha a kisebbségi törvénytervezetet sikerül a parlament napirendjére tűzni kiderülhet, hogy nem létezik politikai akarat a törvénytervezet elfogadására, amit a pártoknak az európai közösség előtt is fel kell vállalniuk. (úmsz/szerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS