2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Verestóyra, Csekére, Erdei Doloczkira, Szabóra és Riedlre mozdult rá a korrupcióellenes ügyészség

2007. május 14. 17:18, utolsó frissítés: 17:18

Név szerint nem említette szombati szatmárnémeti beszédében Markó Béla, milyen RMDSZ-politikusok ellen nyomoz a korrupcióellenes ügyészség, de a korábbi híradások szerint Verestóy Attila szenátor mellett Cseke Attila államtitkárról, Erdei Doloczki István Szatmár megyei képviselőről, Szabó István szatmári tanácselnökről és Riedl Rudolfról, a megye alprefektusáról van szó.

Erdei Doloczki a témáról az Új Magyar Szónak azt nyilatkozta: az illetékes ügyész arról tájékoztatta, hogy "valaki" panaszt emelt ellene, amiért etnikai és politikai alapon juttatott pénzt magyarok lakta településeknek. Erdei elmondta: felháborodását látva az ügyész arra kérte őt, hogy "ne csináljon botrányt", ne tárja a történteket a sajtó elé, mert – mint az ügyész mondta – "ez amúgy sem nagy ügy, nem lesz belőle eljárás".

Markó Szatmárnémetiben bejelentette: az RMDSZ tájékoztatni fogja az európai intézményeket az esetekről. Szerinte nem tartja véletlen az ügyészség "bizarr" döntése, hogy éppen a Băsescu államfő leváltásáról szóló népszavazási kampány idején indít eljárást RMDSZ-tisztségviselők ellen. Az RMDSZ elnöke szerint az érintett politikusok csak erdélyi megyék infrastruktúrájának javításáért lobbiztak.

A Krónika napilap hétfői kommentárjában úgy látja: az RMDSZ a kampány és Băsescu bosszúhadjáratának "járulékos áldozataiként" igyekszik bagatellizálni az említett bűnvádi eljárások érintetteit. A kommentátor szerint "nem egyértelmű, miért kellene egy egész kisebbségi közösségnek etnikai támadásként elkönyvelnie, ha illusztris politikusait támadják". (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS