2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Románia az EU legkorruptabb országa – kommentál a The Times

2007. május 15. 13:09, utolsó frissítés: 13:09

A Transparency International alapján Románia a legkorruptabb európai uniós ország, közölte mai számában a The Times című brit napilap.

A naplilap szerintTraian Băsescu és Monica Macovei volt igazságügyi miniszter jól működő korrupcióellenes erővé avatta az országos ügyészséget, hogy Románia megfelelhessen az Európai Unió által vele szemben állított követelményeinek.

Minekutána Macoveit eltávolították a kormányból – kommentál a The Times. A cikk szerzője szerint Románia jelenleg egy „mocskos népszavazási kampány foglya, mely az eseményeket az abszurd politizálás irányába tereli.” A napilap úgy értékeli, „végkifejlet előtt áll a politikai hatalomért folytatott legabszurdabb harc, amit a kommunizmus megdőlése óta Kelet-Európában valaha folytattak.”

Az brit napilap romániai népszavazásról szóló keddi cikke mellett interjút közöl Traian Băsescu felfüggesztett államfővel is. Az interjúban Băsescu kifejti, hogy biztosan megnyeri a népszavazást, továbbá visszatérése után ultimátumot fogalmaz meg a parlament számára az egyéni választókerületes szavazás és arányos képviseletet ötvöző új szavazási rendszer bevezetése érdekében. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS