2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Védzáradék életbe léptetését kéri Romániával szemben az EP német képviselője

2007. május 15. 13:47, utolsó frissítés: 13:47

Életbe léptetheti az Európai Bizottság (EB) Romániával szembeni védzáradékát, amennyiben az nem teljesíti a 2006 decemberében vállalt négy célkitűzését, köztük az igazságszolgáltatás függetlenségére vonatkozó célkitűzést – közölte a Deutsche Welle című német napilap.

Franco Frattini az Európai Bizottság alelnöke hétfőn azt nyilatkozta Brüsszelben, hogy figyelmesen megvizsgálja Markus Ferber német európai parlamenti képviselő kérését, miszerint a negatív fejlemények miatt az igazságügyi biztos léptesse életbe az EB Romániára vonatkozó igazságügyi védzáradékát.

Franco Frattini igazságügyi biztos azt nyilatkozta, két ízben is tárgyalt Tudor Chiuariu román igazságügyi miniszterrel a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) ügyészei függetlenségének korlátozásáról, valamint az Országos Feddhetetlenségi Ügynökségről (ANI) szóló törvény német képviselő által kifogásolt részeinek módosításáról.

Frattini hangsúlyozta, az Európai Unió szakemberei részletesen megvizsgálják az ANI-törvény elfogadott változatát, ugyanis azt más formában fogadta el a román parlament, mint amire az európai közösség számított. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS