2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elhalasztotta Doru Ţuluş elmozdítását az Igazságszolgáltatási Tanács

2007. május 16. 11:23, utolsó frissítés: 11:23

Szerdán vitatja meg a Országos Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészekért felelős osztálya Tudor Chiuariu igazságügyi miniszter Doru Ţuluş ügyész hivatalból való visszahívására vonatkozó javaslatát a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) II. osztályának éléről.

Az igazságügyi miniszter az ülés megnyitásakor az ügyész elmozdításáról szóló döntés elhalasztását kérte mindaddig, amíg el nem készül a ügyészekért felelő osztály Ţuluş tevékenységére vonatkozó jelentése.

Tudor Chiuariu igazságügyi miniszter május 8-án kérte a DNA ügyészének hivatalból való elmozdítását. Kérését a miniszter három vádra alapozta: a menedzseri feladatok nem megfelelő ellátása, igazgatási tapasztalatok hiánya és viselkedésbeli, valamint más ügyészekkel való kommunikációs hiányosságok.

Ţuluş hivatalból való elmozdítása ellen számos politikus és ügyész tiltakozott. Daniel Morar, a DNA igazgatója Chiuariu minisztert az igazságügybe való beavatkozással vádolta, ugyanakkor kilátásba helyezte, hogy vádat emel a miniszter ellen a főügyészség előtt.

Ezzel párhuzamosan a DNA ügyészének visszahívása miatt sorozatosan mondtak le az igazságügyi minisztérium munkatársai. Lemondott tisztségéről Ion Codescu nemzetközi kereskedelemért felelős államtitkár, Cristi Danileţ miniszteri tanácsos, valamint Laura Ştefan minisztériumi kapcsolattartással és bűnözés és korrupció megelőzésével megbízott igazgató. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS