2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

MPSZ: Becali helyett inkább Băsescu

2007. május 16. 14:52, utolsó frissítés: 14:52

Jobb elnöki alternatíva hiányában Traian Băsescu támogatására hívta fel a Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) gyergyószéki szervezete a romániai magyar választókat. A gyergyószéki szervezet ezzel mintegy társult a szervezet sepsiszéki fiókja által kiadott felhíváshoz.

Közleményében a gyergyószékiek elítélik az RMDSZ-t, amiért „a posztkommunista Szociáldemokrata Párt, a volt szekusok vezette Konzervatív Párt, illetve a Nagyrománia Párt oldalán áll” a május 19-i népszavazáson.

A közlemény értelmében Traian Băsescu menesztése esetén a jelenlegi jelöltek a legnépszerűbb romániai politikusokból kerülnének ki, „Băsescu után Gigi Becali, Corneliu Vadim Tudor és Mircea Geoană”.

Az MPSZ gyergyószéki szervezete közleményében leszögezi, azért nem szólítják fel a népszavazástól való távolmaradásra az erdélyi magyarságot, mert Romániában a választási csalásnak hagyománya van. Ezért a gyergyószéki MPSZ nyílt állásfoglalásra szólítja fel a választókat, hogy szavazzanak nemmel Băsescu lemondatására, kifejezve ezzel, "hogy nem akarják leváltani Băsescu elnököt, s megnyitni az utat a Cotroceni palotába egy Gigi Becalinak." (mpsz sajtóközlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS