2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Geoană: a PD és Băsescu közvéleménykutatási eredményekkel manipulálják a népszavazást

2007. május 17. 12:58, utolsó frissítés: 12:58

„Băsescu és szövetségesei megtévesztő, a valós helyzettől radikálisan eltérő közvélemény-kutatási eredményeket hoznak nyilvánosságra. A népszavazás végeredménye sokkal szorosabb lesz, mint ahogy azt a felmérések mutatják” – nyilatkozta Mircea Geoană szociáldemokrata pártelnök sajtótájékoztatóján.

Geoană szerint a Traian Băsescu lemondatásáért folyó harc sokkal szorosabb, csupán pár szavazaton fog múlni az elnök távozása.

A pártelnök kifejtette: Băsescu kampányában a május 19-én szavazók tudatának „megmérgezését” akarja elérni. Tudomása szerint a Demokrata Párt (PD) és Băsescu népszavazás után parlament-ellenes spontán összejöveteleket szerveznek. Geoană felhívta az illetékes állami szervek figyelmét a felvonulások megakadályozására. "Băsescu célja, hogy erőszakot szítson május 19-e után" – nyilatkozta a pártelnök.

A demokraták által nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatási eredmények elítélése mellett, Mircea Geonă cáfolt bármilyen hírt, mely szerint a PSD együttműködne a demokratákkal. Szerinte a PD-nek előbb meg kell szabadulnia az oligarcháktól, mielőtt együttműködhetne a PSD-vel. A két párt együttműködéséről szóló hírek ugyancsak a Băsescu által folytatott „mérgező kampány része” - magyarázta Geoană. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS