2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mennyibe került eddig a belpolitikai válság?

2007. május 17. 17:47, utolsó frissítés: 17:47

Összesen több mint 20 millió euróra rúgnak a belpolitikai válsággal kapcsolatos költségek Romániában – összegez a pénteken utcára kerülő első számában a Business Standard üzleti magazin. Eszerint nagyjából minden állampolgárra egy eurónyi esik az államfő felfüggesztése nyomán kitört válság költségeiből.

A kormányzat 60 millió lejt (körülbelül 18 millió eurót) költ az államfő felfüggesztését megerősítő – vagy felülbíráló – népszavazás megszervezésére. A Traian Băsescu melletti vagy elleni kampány során megszervezett, összesen nyolc nagygyűlés megszervezése – a Business Standard "szavahihető piaci forrásokra" hivatkozik – nagyjából négymillió euróba kerülhetett.

A lap azért fogalmaz ilyen óvatosan, mert a helyszín biztosítása, a színpadbérlés, a hangosítás, a látványelemek költségei és a fellépők gázsija esetről-esetre változhatnak. A becslések szerint egy nagygyűlés lebonyolítása akár 400-500 ezer euróba is belekerülhet.

A politikai pártok amúgy ennél nagyságrendekkel kisebb kampányköltségeket jelentettek be a számvevőszéken (CC). A Demokrata Párt bevallása szerint 400 ezer, Traian Băsescu és stábja külön 200 eurónyit költött. A Nemzeti Liberális Párt hivatalos kampányköltségvetése 21 ezer, a Liberális Demokrata Párté (PLD) 18 ezer, a Szociáldemokrata Párté 12 ezer, a Konzervatív Párté mindössze 750 euró. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS