2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu: a nép nem absztrakció, és most is benyújtja a számlát

2007. május 17. 18:21, utolsó frissítés: 18:21

Egyre inkább elfogadottá válik a nyugati kormányok körében az a gondolat, hogy a román államfő felfüggesztése csak a felszínen volt demokratikus döntés, sőt inkább az eltávolíttatása az antidemokratikus – fejtegette Traian Băsescu a közszolgálati rádió, a Radio România Actualităţi kampányműsorának nyilatkozva.

"Sötét képet fest a romániai politikai elitről az, ahogyan az elnök felfüggesztését kezelték, beszámítva az alkotmánybíróság állásfoglalását" – így utalt Băsescu arra, hogy a taláros testület nem minősítette alkotmánysértőnek az ő politikai akcióit. Nyugati kormánykörökben "a kommunista gyökerű oligarchia által felfüggesztett reformista elnökről beszélnek", tárta a hallgatók elé értesüléseit Băsescu.

A felfüggesztett elnök a népszavazáson való tömeges részvételre buzdított, mert szerinte így lehet megmutatni a román nemzet politikai érzékét.

"Sokszor figurázták ki politikusok is, elemzők is azt, hogy a népről beszélek, mondván, hogy ez absztrakt fogalom. Nem igaz" – emelte ki Băsescu, kifejtve, hogy véleménye szerint a nép vágyak, törekvések és erő jellemezte konkrétum, tehát tisztelni kell. "A nép a referendumon benyújtja a számlát", mondta a felfüggesztett elnök. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS