2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hat politikus kilépett a Băsescu-ellenes koalícióból

2007. május 18. 10:45, utolsó frissítés: 10:46

Öt ellenzéki és egy kormánypárti parlamenti tag közös levélben jelentette be, hogy a szombati népszavazáson pártjaik álláspontja ellenére Băsescu hivatalban maradására fognak szavazni. Teodor Nitulescu és Constantin Amarie (PSD), Liviu Almăşan (PNL), Constantin Gheorghe, Romeo Hanganu és Dumitru Becsenescu (PC) úgy látja, a felfüggesztés "az elején játéknak indult, de túl messzire jutott".

"Traian Băsescu elnök leváltása semmi előrelépést nem jelent a romániai politikai elitnek, és következésképpen az országnak sem. Az államfőnek továbbra is Traian Băsescunak kell lennie, mert ez a román nemzet akarata, túllépve néhány átmeneti politikai vezető érdekein" – áll a közös levélben.

A dokumentumban a hat politikus elismeri, hogy mások érdekeit szolgálva szavazták meg az államfő felfüggesztését. Tévedtünk – áll a levélben. A hat aláíró nyíltan bejelenti, hogy "meg akarják haladni" akkori tettüket, és most Băsescut támogatják.

A hat politikus szerint a Băsescu-ellenes fellépés alapvetően változtatta meg a parlamentben politizálók szerepét. "Mi a pártjaink programját képviselve kértük a választókat arra, voksoljanak ránk, és nem azért, hogy arra ébredjünk, hogy korábbi ellenfelek csak azért szövetkezzenek össze, hogy a megválasztott államfőt leváltsák" – írják. (antena3, hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS