2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kampányzáró népgyűlés: C. V. Tudor, Geoană és Iliescu versenyt szidta Băsescut

2007. május 18. 11:59, utolsó frissítés: 11:59

Több tízezres tömeg előtt Bukarestben tartották kampányzáró népgyűlésüket a Traian Băsescuval szemben álló pártok, amelyek szimpatizánsait többek között Corneliu Vadim Tudor és Ion Iliescu szenátorok buzdították az elnök leváltására.

A résztvevők számát illetően a vélemények megoszlanak: a Mediafax hírügynökség például a gyűlés elején csak nyolcezer szimpatizáns jelenlétéről számolt be, az államfő felfüggesztését kezdeményező PSD elnöke, Mircea Geoană viszont beszédében "ötvenezer embert" köszöntött.

A PSD elnöke a Hotnews tudósítói szerint ugyanolyan ideges tónusban és szaggatottan beszélt, ahogy az utóbbi időben szokott. Geoană azt vágta Băsescu fejéhez, hogy "ellopta a kereskedelmi flottát", és arra biztatta a tömeget, hogy "ne higgyen a hazug felméréseknek".

A szónoklatokban ismét durva minősítések hangzottak el. Vadim Tudor például "kommunistának, szekusnak" és "hóhérnak" nevezte Băsescut. C. V. Tudor több mint félórán keresztül, megállás nélkül szórta a sértegetéseit, és közben hisztérikusan gesztikulált – tudósít a Hotnews. Ion Iliescu jelenlegi PSD-s szenátor, a párt tiszteletbeli és Románia volt elnöke pedig Nicolae Ceauşescuhoz hasonlította a felfüggesztett államelnököt. (hotnews, mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS