2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem ad semmit a kolozsvári repülőtér fejlesztésére a kormány

2007. május 18. 13:07, utolsó frissítés: 13:07

Nem prioritás a kolozsvári nemzetközi repülőtér állami költségvetésből történő fejlesztése – mondta Călin Popescu Tăriceanu kormányfő kolozsvári látogatása alkalmával.

Tăriceanu arra hivatkozott, több olyan elmaradott régiója van az országnak, főként a keleti térségek, amelyeknek nagyobb szükségük van állami költségvetésből történő támogatásra, mint a kolozsvári repülőtérnek.

A fejlesztési terv részletes bemutatása ellenére maga a kolozsvári repülőtér igazgatója, David Ciceo sem tudta meggyőzni Tăriceanut az állami költségvetésből származó újabb befektetések szükségességéről. A kormányfő szerint a kolozsvári repülőtér fejlesztési terve helyi jelentőségű kérdés.

Kolozsvári látogatása alkalmával Tăriceanu ugyanakkor kifejtette, Kolozs megyében a gazdasági növekedés látványos és nagyon sok befektetés működik, ezért a fejlesztésekből az állami költségvetés mellett nagyobb önrészt kell vállalniuk a helyi üzletembereknek. A kabinetfőnök szerint a kormánynak a Kolozsvárhoz képest elmaradott térségeket kell segítenie az állami költségvetésből. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS