2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Októberben nyílik a kolozsvári Polus Center

2007. május 18. 15:21, utolsó frissítés: 15:21

Egy hónapot késik a szeptemberre meghirdetett határidőhöz képest a Kolozsvár és Szászfenes között épülő Polus City Center bevásárlóközpont átadása.

Az 1997-ben alapított, Kelet- és Közép-Európa vezető ingatlanfejlesztő vállalatává vált Trigránit Fejlesztési Részvénytársaság októberben nyitja meg a 35 hektáros területen elterülő plázát – számoltak be csütörtökön Kolozsváron a cég képviselői.

A kolozsvári Polus Center több mint 35 hektár területen épül és a legnagyobb regionális bevásárló- és szórakoztató-központnak számít a piacon. A központ tervezett bruttó bérbe adható területe meghaladja a 60 000 négyzetmétert, így körülbelül 240 üzletet képes befogadni. Ezek közül a legfőbb bérlő a Carrefour, amely 15 ezer négyzetméteres területet bérel. Farkas Árpád, a Trigránit fejlesztési igazgatója szerint a bérbe adható területnek már 86 százalékára kötöttek szerződést különböző vállalatokkal.

A nyolctermes multiplex mozinak otthont adó ingatlan már elkészült, akárcsak a Carrefour hipermarket által bérelt csarnok. Mellettük a Pizza Hut és a Kentucky Fried Chicken (KFC) nyitnak éttermeket.

A parkolási gondokat az épület alatti mélygarázs oldja meg, amely a tervek szerint mintegy 2500 férőhelyet biztosít majd. Ahhoz, hogy a Kolozsvár felől érkezők is betérhessenek a bevásárlóközpontba, az országút fölött átívelő hidat építenek, amely állami tulajdonba kerül. (krónika)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS