2020. május 28. csütörtökEmil, Csanád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tăriceanu nem fél a PSD-PD szövetkezéstől

2007. május 18. 15:47, utolsó frissítés: 15:49

Mellékesnek nevezte Căln Popescu Tăriceanu kormányfő a Demokrata Párt (PD) és Szociáldemokrata Párt (PSD) nyilatkozatokban meglebegtetett esetleges szövetkezését.

Tăriceanu szerint megalapozatlanok a PD és PSD jelenlegi kabinet megbuktatását célzó, közös fellépéséről. Emellett a két párt megszólalói ellentmondanak egymásnak az esetleges összefogás kapcsán – fejtette ki a kormányfő.

Tăriceanu szerint a nyilatkozatokból inkább az derül ki, hogy a két alakulat inkább kizárja, mint lehetővé teszi egy ilyen szövetség megalakítását.

A PD és PSD esetleges összefogását Emil Boc demokrata pártelnök röppentette fel a Realitatea hírcsatorna egyik műsorában. Boc reális esélyt látott arra, hogy a demokraták a május 19-i népszavazás után egyezséget kössenek a Szociáldemokrata Párttal Traian Băsescu népszavazási kampányban hírdetett célkitűzéseinek támogatására.

Mircea Geonă a hír megjelenését követő napon azt nyilatkozta, a PSD nem működne együtt demokratákkal, amíg azok nem szabadulnak meg a pártoligarcháktól. (newsin/realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS