2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vidékfejlesztési stratégiát mutatott be Borbély a Székelyföldön

2007. május 18. 18:01, utolsó frissítés: 18:01

A gyergyói medence vidékfejlesztési stratégiáját mutatta be Borbély László fejlesztési, középítkezési és lakásügyi miniszter pénteken. Borbély leszögezte, Székelyföld felzárkózásának előfeltétele az infrastruktúra fejlesztése.

A miniszter ugyanakkor rámutatott: Hargita megye vidéki infrastruktúrájának fejlesztésére az elmúlt két évben kétszer több pénz jutott, mint 2001-2004 között. 2007-ben a megye közérdekű útjainak rehabilitációjára több, mint egy millió lej van elkülönítve.

51 hargitai önkormányzat több, mint öt millió lejes támogatásban részesült a falusi csatorna-és vízvezeték-hálózat kivitelezési terveinek elkészítésére, a program Hargita megyei keretét pedig a minisztérium külföldi hitelből négy millió dollárral egészítette ki – összegezte az eredményeket a miniszter.

Borbély László hangsúlyozta: nyolc település – Gyergyószentmiklós, Ditró, Remete, Csomafalva, Alfalu, Újfalu, Vasláb, Szárhegy – talán az elsők között jött rá arra, hogy az összefogás hatalmat jelent, mert elősegíti az áttekinthető tervezést.

A bemutatott területfejlesztési stratégia egybecseng azzal, ami a minisztériumban készül. A tervekben szerepel az év végére elkészülő országos területfejlesztési stratégia, és a helyi, regionális fejlesztési stratégiák összehangolása. (rmdsz-tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS