2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Markó: az emberek belefáradtak a vitákba, ezért nem szavaznak

2007. május 19. 18:29, utolsó frissítés: 18:29

Úgy általában szükségünk van vitákra – nyilatkozott Markó Béla RMDSZ-elnök Ioan Rus PSD Kolozs megyei szervezete elnökének azon ötletéről, miszerint vitát kell kezdeményezni az összes párttal az országos érdek és a pártérdek szétválasztásáról.

Az RMDSZ-elnök elmondta, akár marad, akár megy Băsescu, ha nem születik vita az intézmények közötti kapcsolatokról, államelnök, parlament és kormány viszonyáról, tehát ha a tanulságok nem lesznek levonva, a régi problémák megmaradnak. Ugyanakkor Markó populistának nevezte Rus ajánlatát mondván, hogy a parlamenti pártok mindig is harcban álltak egymással, és mindig is azt állították magukról, hogy az ország érdekében cselekednek.

Ami az alacsony részvételt illeti, az RMDSZ-elnök szerint ez annak jele, hogy az emberek belefáradtak a folytonos viszályba. A szavazók így jelzik, hogy prioritásaik másak mint a politikai szféráé, és ez így van rendben. Másrészt – mondta Markó – az emberek nem értették meg, hogy itt nem egy ember a tét, hanem az, hogy miféle demokráciában élünk a jövőben. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS