2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Geoană: nem nagy dicsőség ez a győzelem

2007. május 19. 20:32, utolsó frissítés: 20:32

Nem igazán dicső Băsescunak ez a győzelme – így interpretálja saját és pártja kudarcát az államfő felfüggesztését kezdeményező PSD elnöke, Mircea Geoană. A pártvezető a bukaresti központi PSD-székházban elmondott beszéde szerint az alacsony részvétel azt jelenti, hogy a választók egyáltalán nem egyértelműen álltak ki Traian Băsescu mellett.

"Traian Băsescu nem túl sokat értett meg ennek a népszavazásnak a tanulságaiból", mondta Geoană, aki elismerte, hogy jogilag a nemhivatalos, felmérésekből kirajzolódó eredmény azt jelenti, hogy a felfüggesztett elnök visszatér hivatalába. Legitimitása viszont sérült – jelentette ki a PSD elnöke. Véleménye szerint a távolmaradó, "hallgató többséget" riasztja az utóbbi idők éles és erőszakos politikai harca, vagyis valódi gondjaik másfélék.

"A népszavazás várható eredménye azt kéri tőlünk, hogy továbbra is együtt dolgozzunk Traian Băsescuval, de kizárólag a most érvényes alkotmány előírásai szerint" – jelentette ki Geoană, aki arra hívta fel a pártok és politikusok figyelmét, hogy nem szabad kettészakadni hagyni a romániai közvéleményt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS