2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Exit poll után: búvalbaszott szocdemek, pezsgőfürdőző PD-s fiatalok

2007. május 19. 20:58, utolsó frissítés: 21:13

Maroknyi, jellemzően ötven év fölötti szociáldemokrata búslakodik a PSD kolozsvári szervezetének a székházában nyolc óra előtt; ha van is minimális érdeklődés az első exit-pollok iránt, Băsescu valószínűsíthető győzelmének a bejelentése után végképp elszáll a lelkesedés.

A megyei PSD-szervezetnél már sokkal paprikásabb a hangulat: Ioan Rus, a megyei szervezet elnöke sértett oroszlánként, szó nélkül hallgatja Băsescu diadalmas televíziós beszédét. Kisvártatva irritáltan rászólnak egy fotósra, merthogy „nem lehet csak úgy fotózni az ember házában”. Băsescu egy-egy kijelentésére a fejüket fogják, sajtónyilatkozatról szó sincs.

Vihar a biliben a demokraták kolozsvári székházánál: két tucat, narancssárga lobogókat lengető és rikoltozó fiatal ünnepli az államelnök visszatérését egy bérház udvarán. Számítógépen, valószínűleg internetes közvetítésen nézik a fejleményeket – feszült csend minden bejelentés előtt, majd hatalmas üdvrivalgás. „Biztosan buliznuk ma, de még nem tudjuk, mikor és hol” – mondja az egyik srác.

Az első emeletről öltönyös PD-sek öntözik pezsgővel a kis csoportot – a láthatóan jó haver bandáből egy idősebb, EU-zászlót szorongató úriember lóg ki, aki mikor látja, hogy fotózzák, bizonytalanul meglebegteti a csillagos zászlót. (tudósítónktól)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS