2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Băsescu: pártkötődéstől függetlenül az én céljaimnak nagyobb a támogatottsága

2007. május 19. 22:42, utolsó frissítés: 22:45

"Jól ért véget ez a nap, és most Itt állunk a demokrácia nulladik kilométerkövénél" – így köszöntötte az 1990 júniusi rendszerellenes "golán"-tüntetéssorozat helyszínén, a bukaresti Piaţa Universităţii-n összegyűlt híveit Traian Băsescu.

A visszatérő elnök az exit-poll felmérések őt előnyösen feltüntető eredményeit sorolta: elsőként az emelte ki, hogy a becslések szerint a liberális tábor 58 százaléka is őmellé állt, és "nem Tăriceanu kormányfő döntését támogatta". Ekkor a tömeg hangos pfújolásba tört ki, felhangzott a Le Tăriceanuval! szlogen is.

Băsescu elismételte az utóbbi hónapokban hangoztatott célkitűzéseit. Akárcsak a 20 óra utáni beszédében, a Piaţa Universităţii-n is arról beszélt, hogy a választók egyéni választókerületes szavazási rendszert, az alkotmány módosítását, átvilágítási törvényt, a fiataloknak nagyobb esélyeket biztosító oktatási rendszert és egészséges egészségügyet akarnak.

És mindezt pártkötődésektől függetlenül akarják – hangsúlyozta vissza-visszatérően Băsescu. "A politikai elit elszakadt a választóközönség céljaitól. Senki sem akarja, hogy Románia az oligarchák országává váljék" – mondta a többszáz fős tömeg előtt a rögtönzött emelvényen Băsescu.

"Egyaránt tiszteletben tartom azokat, akik rám szavaztak, és azokat is, akik nem, mert mindnyájan román állampolgárok. Ugyanez a tisztelet vonatkozik a magyarokra, a romákra, ukránokra és általában az összes állampolgárra" – zárta beszédét a vissszatérő államfő. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS