2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Végeredmény csak hétfőre várható a népszavazásról

2007. május 19. 23:22, utolsó frissítés: 23:46

Az első részeredményeket vasárnap hajnalban, míg hivatalos végeredményt hétfőn közli az Országos Választási Központ (BEC) – jelentette be Dumitru Gheorghe, a testület vezetője.

Közlése szerint a részvételi arány további alakulásáról a testület semmiféle információt nem ad, amíg a szavazatösszesítés zajlik. A BEC utoljára arról adott ki közleményt, hogy a részvételi arány 17 órakor 28,9 százalék volt országos átlagban.

Az Insomar és a Metro Media Transilvania közvélemény-kutatók becslése szerint városi környezetben 37 százalék volt a részvétel, míg vidéken átlagosan 30 százalék körül mozgott 18 órakor. Urnazáráskor a részvétel 46 százalékos volt a Realitatea hírtévé megbízásából készült exit-poll szerint. A két intézet közös felmérése több mint 26 ezer, a szavazóhelyiségből kilépő választó megkérdezésén alapult, a hibaszázalék plusz-mínusz 1.

Ide kapcsolódik, hogy egyik szavazókör nyitvatartását sem hosszabbították meg, sem itthon, sem külföldön – Dumitru Gheorghe szerint ebben a BEC csak a kormány és a parlament döntését követte. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS