2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ellenzékbe vonul a népszavazás miatt a PNL?

2007. május 21. 10:54, utolsó frissítés: 12:36

A kormányzati szerepről való lemondást tartja helyesnek az államfő felfüggesztéséről szóló népszavazás kudarca után a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Bukarest fővárosi szervezete. A párt fővárosi elnöke, Ludovic Orban szerint a liberálisoknak ellenzékben kell tovább politizálniuk.

Arra az újságírói kérdésre, hogy konkrétan hogyan képzeli el pártja távozását a kormányból, a liberálisok egyik erős emberének számító politikus szárazon csak annyit közölt vasárnap este, hogy nem óhajt technikai jellegű részletekbe bocsátkozni, és e döntés hátterében számos indok áll. Ezek közül egyet nevezett meg: a párt bukaresti szervezete nem akar kompromisszumokat kötni.

>> Pártelnök akar lenni, ezért állt elő az ellenzékbe vonulással Orban, mondják liberális források >>


A PNL vezető szerve, a politikai büró hétfőn ül össze. Orban bejelentette, hogy itt javasolni fogja, hívják össze a párt állandó tanácsát, hogy e testület döntsön az ő javaslatáról.

A politikus arra kérdésre sem volt hajlandó érdemben válaszolni, hogy milyen pártok adnák a következő kormányt, ha a PNL tényleg ellenzékbe vonul. "Nem vagyok jövőkutató" – válaszolt Ludovic Orban az ezt firtató újságírók kérdéseire vasárnap este. A bukaresti PNL elnöke mindenesetre úgy látja, hogy a népszavazás eredménye nem a PNL kudarca. (hotnews, realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS