2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pártelnök akar lenni, ezért állt elő az ellenzékbe vonulással Orban, mondják liberális források

2007. május 21. 11:40, utolsó frissítés: 11:40

Együtt fogunk működni a visszatérő Traian Băsescuval – ezt nyilatkozta a PNL nevében a szombati urnazárás után Călin Popescu Tăriceanu pártelnök-miniszterelnök. Ezzel ellentétben Ludovic Orban, a bukaresti szervezet elnöke arról beszélt vasárnap este, hogy a pártnak ellenzékbe kéne vonulnia.

Orban nyilatkozata mögött az áll, hogy el akarja érni Tăriceanu leváltását és át akarja venni a liberális párt vezetését – közölték a Hotnews-zal a PNL vezető köreihez közel álló források. A bukaresti szervezet elnöke eszerint azért akarja összehívatni a párt állandó tanácsát, hogy élesben tesztelje, mekkora a támogatottsága a szervezeten belül, és kikre számíthat Tăriceanu esetleges eltávolítása kapcsán.

Orbannak meglehetősen sok támogatója akad a megyei szervezetek körében. Ez abból is látható volt, hogy a megyei jelöltek választották meg kommunikációért felelős alelnöknek Tăriceanu jelöltje, a képviselőházi elnök Bogdan Olteanu helyett a legutóbbi pártkongresszuson.

Norica Nicolai liberális szenátor nyilatkozata szerint nem támogatja Orban javaslatát, mely szerinte "erőteljesen érzelmi jellegű". A párt egy másik neves politikusa, Pui Haşotti ezt nyilatkozta a felvetésről: "Azon csodálkozom, hogy Ludovic Orban nem vállalta magára nyilvánvalóbb módon a kampányban elkövetett hibákat". (hotnews, mfax)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS