2020. május 26. keddFülöp, Evelin
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Bocsánatot kért Băsescu a lecigányozott újságírótól

2007. május 21. 14:10, utolsó frissítés: 14:34

Bocsánatot kér Andreea Pană-tól, az Antena3 hírtévé munkatársától Traian Băsescu. A tisztségében szombaton megerősített államfő egy bukaresti bevásárlóközpontban csavarta ki az újságíró kezéből a mobiltelefonját, mert a tudósító a készülék kamerájával lefilmezte őt. Băsescu az üzletből távozóban "büdös cigánynak" nevezte a tudósítót.

Az államfő az elnöki hivatal szóvivője, Valeriu Turcan útján, közleményben kér "őszintén elnézést" a történtek miatt. Băsescu a dokumentum szerint sajnálja, hogy egy illetlen, magánbeszélgetésben elhangzott kijelentés nyilvánosságra került és így "érdemtelenül sérti" az újságírónőt.

>> Újságírónőt molesztált az elnök, és "büdös cigánynak" nevezte >>


A cigányozás kapcsán Băsescu – szóvivője útján – arra hivatkozik, hogy szombaton a közvélemény és média érdeklődésének maximumát kellett elviselnie a népszavazási feszültség miatt. A közlemény arra is kitér, hogy az elnöki szitkozódás nem jellemzi az államfő a roma lakossághoz való viszonyulását. Az államfő tiszteli a romák identitását és részvételüket a demokratikus román társadalom életében – áll a dokumentumban. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS