2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Nem akarnak kormányra kerülni a demokraták

2007. május 21. 17:49, utolsó frissítés: 17:53

Csak a 2008-as őszi parlamenti választások után vállal kormányzati szerepet a Demokrata Párt (PD), addig azonban nem – szögezte le Emil Boc a PD elnöke. Ezzel a PD mintegy lehetőséget kínál a kormányfő számára, hogy továbbvigye mandátumát.

Így reagált a Demokrata Párt Ludovic Orban PNL alelnök és kampányfőnök nyilatkozatára, minek alapján a liberálisok ellenzékbe vonulnának.

A demokraták elnöke ugyanakkor kifejtette, a PD prioritása a román politikai elit reformja. Boc a Traian Băsescu által népszavazási kampányban meghirdetett célokat emelte ki: a fontos az egyéni választókerületes választási rendszer bevezetése, a törvényhozók létszámának csökkentése, az átvilágítási törvény és az alkotmány módosítása.

Emil Boc szerint azok a pártok, amelyek Băsescu ellen kampányoltak, elveszítették társadalmi legitimitásukat. Boc a PNL szavazóbázisával példázta megállapítását, amelyből 58 százalék voksolt Băsescu lemondatása ellen. Emellett a demokraták azzal vádolják a kormányt, hogy nem rendezte meg megfelelőképpen a választásokat, mivel sokkal többen szavaztak volna, ha az urnazárás időpontját kitolják.

Boc szerint a Demokrata Párt azonosul a népszavazás résztvevőinek céljaival. A demokraták további célja az oktatási rendszer, az egészségügyi és nyugdíjrendszer reformja, valamint az Európai Uniós alapok megfelelő felhasználása. (realitatea)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS