2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Népszavazás utáni lemondások: elsőként egy PD-képviselő távozik

2007. május 22. 11:39, utolsó frissítés: 12:29

A népszavazás eredménye következtében mondott le képviselői mandátumáről Romeo Raicu Demokrata Párti (PD) képviselő. A honatya szerint a május 19.-i népszavazást követően az állampolgárok a parlament ellen szavaztak.

Raicu azzal indokolta lemondását, hogy nem hajlandó egy olyan állami intézményben tovább dolgozni, amellyel szemben a társadalom bizalmatlanságát nyilvánította ki. „Forradalmárként elutasítom, hogy olyan intézménynek legyek tagja, amelyben már nem bízik a lakosság – nyilatkozta RaicuÚgy vélem ezzel parlamenti mandátumom lejárt és nem dolgozhatom egy ilyen arculatú parlamentben.”

A tiltakozó képviselő szerint a hitelesség visszaszerzésére az előrehozott választások az egyetlen út. Vasárnap amúgy ilyen szellemben nyilatkozott Adriean Videanu, aki a PD jelöltjeként lett Bukarest főpolgármestere. Videanu szerint mind az öt Băsescu ellen szövetkező pártnak vagy ellenzékbe kéne vonulnia, vagy előrehozott választásokat kell kiírni.

Raicu 2004 szeptembere óta annak a szenátusi-képviselőházi vegyesbizottságnak az elnöke, melynek a Külföldi Hírszerző Szolgálat (SRI) ellenőrzése a feladata. (hotnews, hírszerk.) (hotnews)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS