2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Idegen munkavállalók ellen tiltakozik a Szakszervezetek Országos Szövetsége

2007. május 22. 14:45, utolsó frissítés: 14:45

Elutasítja a Szakszervezetek Országos Szövetsége (BNS) a munkaügyi minisztérium döntését, minek alapján korlátozás nélkül megnyitotta a hazai munkaerőpiacot az Európai Unió más tagállamaiból származó munkavállalók előtt. A szervezet megalázónak tartja Románia számára, hogy azon EU-s tagállamok előtt nyissa meg munkaerőpiacát, amelyek korábban a román állampolgárok munkavállalását korlátozták.

A szervezet szerint a román munkaerőpiac liberalizálása következtében nem rohanják majd le Romániát az EU-s tagállamok munkavállalói, tekintettel a hazai életminőségre, munkakörülményekre és bérezésekre. Ennek ellenére elvi megfontolásból kellene azon EU-s tagállamokból származó állampolgárok munkavállalását korlátozni, amelyek korábban a román állampolgárok munkavállalását korlátozó rendelkezéseket vezettek be.

Paul Păcuraru munkaügyi miniszter hétfőn jelentette be, hogy Románia korlátlanul megnyitja munkaerőpiacát az EU-s tagállamok állampolgárai előtt, függetlenül attól, hogy azok korlátozták korábban a románok külföldi munkavállalását vagy sem. A döntést Păcuraru a Tăriceanu miniszterelnökkel folytatott megbeszélések után hozta nyilvánosságra. Păcuraru szerint a kormányfő közölte vele, nem szándékozik munkavállalásra vonakozó korlátozásokat bevezetni az EU-s tagállamok polgárai számára. (newsin)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS