2020. június 2. keddKármen, Anita
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elhunyt Ralu Filip, az Audiovizuális Tanács (CNA) elnöke

2007. május 23. 11:17, utolsó frissítés: 11:54

Elhunyt Ralu Filip, az Audiovizuális Tanács (CNA) elnöke, keddről szerdára virradóra egy szívroham következtében, jelenti a Hotnews hírportál. A tévék, rádiók működését ellenőrző tanács elnöke kedden került a bukaresti Matei Bals kórházba, gyomorrontási panaszokkal.

Adrian Streinu-Cercel, az intézet igazgatója sajtótájékoztatón elmondta, szívrohamot állapítottak meg, ez okozta az Audiovizuális Tanács elnökének halálát. A halál beálltát nulla óra 50 perckor állapították meg. Ralu Filip 47 éves házas volt, két gyermek édesapja.


Pályafutása:


– 1984-1990: az Urziceni Kamara tagja
– 1990-1991: a Bukaresti Kamara ügyvédje. Elvégzi a Bukaresti Jogi Egyetemet, majd 1991-ben elhagyja a kamarát az újságírói és az ügyvédi szakma összeférhetetlensége miatt.
– 1990-október – 2001:, Curierul Naţional lapnál újságíró, majd rovatvezető, főszerkesztő-helyettes, végül felelős kiadó.
– 2002 júliusától a képviselőház ajánlására lesz a CNA tagja. Ez év decemberétől pedig a kormány a tanács elnökévé nevezi ki, a négy év lejártával mandátumát hat hónappal hosszabbítják meg.

A kommunizmus-ellenes nézetei miatt egyetemi évei alatt a titkosszolgálat megfigyelése alatt állt. A Casa NATO szervezet alapító tagja és igazgatója volt. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS