2020. június 6. szombatNorbert, Cintia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Beindult az ívóvízhálózatok felújítása: kormánytámogatás erdélyi települések számára

2007. május 23. 17:25, utolsó frissítés: 17:25

Huszonegy erdélyi települést érintő, környezetvédelmi-és vízgazdálkodási programot fogadott el a Környezetvédelmi Minisztérium kezdeményezésére a kormány. Korodi Attila környezetvédelmi miniszter szerint, a határozat értelmében többek között huszonegy erdélyi település részesül támogatásban a 2007 és 2009 közötti időszakban elvégzendő infrastrukturális beruházások során.

A kormányhatározat a különböző településeken hiányzó vízhálózatának kiépítését célozza meg. Romániában az ívóvízhálózattal való lefedettség városon 87.6, míg vidéken csupán 15.1 százalékos. Ezzel párhuzamosan a csatornahálózatok kiépítettsége városokban 85.6, vidéken 12.9 százalékos.

A hiányos és nem megfelelő ivóvíz, valamint csatornahálózatok és víztisztító rendszerek jelenlegi kezdetleges, helyenként leromlott állapota negatív hatással van úgy a környezetre, mint a lakosság egészségi állapotára – fejtette ki Korodi.

Az elfogadott kormányhatározat értelmében Bihar megyében Élesd, Belényes, Margitta, Szalonta, Vaskohsziklás, Kisősi, Nagyrév, Nagypapmező, Rény, Diófás és Felsőkimpány részesül támogatásban. Hargita megyében Csíkszereda és Tusnádfürdő, Hunyad megyében Algyógy, Nagyrápolt, Piski, Puj és Nagybár, Kovászna megyében Sepsiszentgyörgy és Kézdivásárhely, míg Maros megyén belül Nyárádszereda a víz -és csatornarendszerek kiépítésére kormánytámogatást. (rmdsz-tájékoztató/szerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS