2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egy halálos áldozata van a szerda esti viharnak

2007. május 24. 11:49, utolsó frissítés: 11:49

Egy ember meghalt, egy másik megsebesült a szerda este több erdélyi megyét elérő heves viharban. A két áldozat a Nagyszeben környéki Szentjánosfalván (Nucet) mellett dolgozott a mezőn, mikor a vihar meglepte őket. A sebesült 21, a halálos áldozat 62 éves.

Az egyik kolozsvári kerületben két panelház tetőszerkezetét seperte le a vihar, a maradványok tönkretettek egy az utcán parkoló autót, de senki sem sérült meg. A Hója-erdő lábánál fekvő falumúzeum egyik fából készült műemléképülete villámcsapás miatt kigyulladt. Az intézmény a Néprajzi Múzeum szabadtéri részlege.

Gyulafehérvár
on a szél szintén egy panelház tetejét sodorta le, a kárt itt is egy parkoló autó szenvedte el. Az erős szél és a zivatar Marosújváraknán és Felsőmarosújváron károsított blokképületeket Fehér megyében.

A Székelyföldön, Hargita megyében két üdülőtelepen, több községben és néhány város egyes kerületeiben áramkimaradás volt a zivatar, a jégeső és a villámcsapások miatt. A vihar Borszéken, Marosfőn, Gyergyósalamáson, Gyergyóditrón, Gyergyóremetén, Gyergyószárhegyen, Gyergyótölgyesen, Gyergyóvaslábon és Galócáson okozott károkat, de Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely sem úszta meg.

Maros megyében több községen áramkimaradás volt, és többtucat hektáron a talajra nyomta le a vetést a szélvihar. Temesváron és a környékbeli településeken fákat tépett ki gyökerestül a vihar, így több ország- és nemzetközi úton akadozott a forgalom. (radio romania)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS