2020. június 5. péntekFatime
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elégedetlenek a PSD teljesítményével az európai szocialisták

2007. május 24. 17:03, utolsó frissítés: 17:03

Bemutatta a népszavazás eredményét Adrian Severin Szociáldemokrata (PSD) képviselő az Európai Szocialista Pártnak (ESZP). A PSD képviselője elhallgatta a Strassbourgban ülésező európai párt előtt a szociáldemokrata választók népszavazáson való gyenge részvételét. A román képviselő a népszavazási kudarc felelősiről sem beszélt az európai honatyák előtt.

Ezzel szemben Severin arra hívta fel a jelenlévő európai szocialisták figyelmét, hogy Romániában a budapesti eseményektől eltérően nem áll fent a kormány megbuktatására irányuló utcai tiltakozások lehetősége.

A PSD parlamenti csoportjának tagjai azt nyilatkozták, hogy az európai szocialisták azt ajánlották az alakulatnak maradjanak továbbra is ellenzékben. Mindazonáltal Jan Marinus Wiersma az európai szocialisták alelnöke cáfolta az információt. Az európai képviselő szerint a PSD maga dönt arról, hogy ellenzékben marad vagy belép a kormányba a Nemzeti Liberális Párt (PNL) oldalán. Wiersma szerint a PSD fontos szerepet játszik a román politikában, mivel kisebbségi kabinetet támogat. „Egy többségi kormány, megmondom őszintén jobb lenne Románia számára, mint egy kisebbségi, de nem szándékozunk megmondani a PSD-nek, hogy miként járjon el” - nyilatkozta az európai szocialisták alelnöke. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS